22 Nisan 2009 Çarşamba

Büyük Resimlerle Cassini Görevi

Boston Globe'un internet sitesinde bir süredir yer verilen harika bir bölüm var : Big Pictures(Büyük Resimler) Gündeme ve ilginç bir çok konuya ilişkin özel olarak seçilmiş yüksek çözünürlüklü fotoğraflar bir kaç satır açıklama ile birlikte yayınlanıyor. Fotoğraflar gerçekten hayranlık uyandırıcı... Bu haftaki konu ise 4. görev yılını dolduran ve Ekinoks adı verilen ek görev süresine giren Cassini uydusunun elde ettiği Satürn ve uydularının görüntüleri. 24 tane harika fotoğrafın bulunduğu bu koleksiyona mutlaka göz atmanızı tavsiye ederim:

Cassini's continoued mission - Big Pictures


Encladus'un arka planda yıldızlarla alınmış görüntüsü(10. Fotoğraf) benim favorim. Satürn'ün gölgesi altında soluk rengi arkadaki parlak yıldızlarla tamamlanmış gibi. Büyüleyici.. Sizin favoriniz hangisi?

Ayrıca geçen haftalarda aynı sitede ışık kirliliği ve küresel ısınmayı protesto amaçlı yapılan Dünya Saati 2009 etkinliğinin Dünya'nın önemli merkezlerinden alınan görüntüleri yayınlandı. Seçimler muhabbetine güzel ülkemde eylemin fazla yankı bulmasada başka yerlerde ciddiye alındığı görülüyor.. Görüntüleri incelemek için aşağıdaki bağlantıdan yararlanabilirsiniz:

Earth Hour 2009 - Big Pictures

0 yorum:

Paylaş!

 

Copyright © 2010 Gök Günce | Blogger Templates by Splashy Templates | Free PSD Design by Amuki