30 Ocak 2009 Cuma

Hubble'ı sen yönlendir!

2.4 metre büyüklüğünde aynalı bir teleskobu hem de uzayda istediğiniz yere yönlendirip görüntü aldığınızı bir düşünün! Yanlız "İstediğiniz" derken küçük bir kısıtlama söz konusu, sadece 6 hedeften birini seçebilirsiniz. Bu hayali bir senaryo değil; Hubble'ı işleten Uzay Teleskobu Bilim Merkezi(STScI) 2009 Astronomi Yılı nedeniyle uzay meraklılarından gözlem için bir hedefi seçmelerini istiyor.

Şu ana kadar Hubble'ın gözlemediği 6 hedeften birini 1 Mart'a kadar seçebiliyoruz. En çok oyu alan hedef Hubble tarafından gözlendikten sonra elde edilen görüntüler 2-5 Nisan tarihleri arasında yayınlanacak. Ayrıca oyunuzu kullandıktan sonra mail adresinizle çekilişe katılarak seçilen hedefin 100 tane renkli fotoğrafından birini kazanma şansınız da var.

Hedefler arasında bir yıldız oluşum bölgesi (NGC 6634), iki tane gezegenimsi bulutsu(NGC 6072, NGC 40) ve üç galaksi bulunuyor(NGC 4289, NGC 5172, Arp 274). Galaksilerin biri, birbiriyle etkileşimde olan bir galaksi sistemi Arp 274.

Seçimde zorlanıyor yada hedefler hakkında bir fikrininiz yoksa sitedeki Frank Summars'ın açıklayıcı videosunu izleyebilirsiniz.

Hubble'ın yeni keşfi için oyunuzu siz de kullanın :

Hubble's Next Discovery- You Decide

0 yorum:

Paylaş!

 

Copyright © 2010 Gök Günce | Blogger Templates by Splashy Templates | Free PSD Design by Amuki